Afmeld nyhedsbrevet?
Indtast din e-mail, og tryk på Afmeld
Email:

Nyhedsbreve
11-12-2012
3 vigtige råd om LinkedIn | 3 nyttige artikler om at udgive og markedsføre bøger | 3 uundværlige bøger til halv pris + 3 tilbud mere
04-06-2012
Hængt ud på nettet - hvad gør jeg?::Forfatterkurser::LinkedIn for viderekommende::Første Crowdsourcede bog på eget forlag
06-04-2012
Hængt ud på nettet - hvad gør jeg?::Forfatterkurser::LinkedIn for viderekommende::Første Crowdsourcede bog
06-04-2012
Hængt ud på nettet - hvad gør jeg?::LinkedIn for viderekommende::Forfatterkurser::Første Crowdsourcede bog
06-04-2012
Hængt ud på nettet - hvad gør jeg?::LinkedIn for viderekommende::Forfatterkurser::Crowdsourcet ny bog på eget forlag::
06-04-2012
Hængt ud på nettet - hvad gør jeg?::LinkedIn for viderekommende::Forfatterkurser::Crowdsourcet ny bog på eget forlag::
06-04-2012
Hængt ud på nettet - hvad gør jeg?::LinkedIn for viderekommende::Forfatterkurser::Crowdsourcet ny bog på eget forlag::
27-04-2012
Om Timeline-coverfotos, LinkedIn for viderekommende, forfatteres onlinesynlighed og vækst i konsortier
27-04-2012
Om Timeline-coverfotos, LinkedIn for viderekommende, forfatteres onlinesynlighed og vækst i konsortier
27-04-2012
Om Timeline-coverfotos, LinkedIn for viderekommende, forfatteres onlinesynlighed og vækst i konsortier
16-02-2012
Åbningsudsalg på mine bøger::Tip til facebook-reklamer og LinkedIn-map::10 råd til forfattere om e-markedsføring af bøger
20-11-2011
Selvudgiver::Markedfør din bog::LinkedIn firmaprofil::Nye facebook indstillinger::
25-07-2011
Tips til salg, markedføring, systematisering af venner på Facebook, gode Facebook-sider samt fundraising for kreative
29-05-2011
Når du taber din uundværlige mobiltelefon i toilettet....
24-08-2010
Træf for selvstændige::Mød Reimer Bo, Trine-Maria K., og Årets vovehals::Sådan stiftes et kontorfællesskab::Tjen penge på blogs
05-09-2010
Masser af sommerkurser::Byg prof side på facebook::Nyt site Mikrobusiness::Aldrig til laveste pris:: Værktøjskasse for selvstændige
25-08-2009
Blog- og LinkedIn kursus::Twitter og FB for virksomheder::Tag dig selv alvorligt som ejerleder:: Kursus for nystartede
24-05-2009
Facebook i arbejdstiden::Nem og billig onlinemarkedsføring::Sådan bliver din blog fundet::
14-01-2009
Del dine venner i lister på facebook::Tips til backup af telefon::Sidste tilmelding lynkursus
14-11-2008
Pas på facebook profilen::Konkollega-skab:: Dit virtuelle håndtryk endelig i København::Nyttige julegaver
29-09-2008
Aftaleskabeloner::LinkedInKursus::Virtuel rekruttering:: 50+ selvstændige:: Kvinder med ambitioner
27-03-2008
Bliv synlig på nettet::Få styr på din tid::LinkedIn-råd::Når journalisterne ringer::
27-03-2008
Bliv synlig på nettet::Få styr på din tid::LinkedIn-råd::Når journalisterne ringer::
01-05-2007
Alt fastholdes på nettet - tips til, hvordan mikrovirksomheder/freelancere kan bruge dette konstruktivt
19-03-2007
Tre praktiske bøger, nyt blogsite, og stor forskerinteresse for mikrovirksomheder
03-11-2006
Friagent-nyt: Træf for mikrovirksomheder, nye bøger, råd mod nærige kunder mm.
Træf for selvstændige::Mød Reimer Bo, Trine-Maria K., og Årets vovehals::Sådan stiftes et kontorfællesskab::Tjen penge på blogs

Nyhedsbrev fra Abelone Glahn:: August 2010

1. Træf for alle selvstændige 25. september 2010
2. Reimer Bo – 0m at være 60 + og selvstændig
3. Sådan tjener du penge på blogging
4. ”Derfor gik jeg fra at være to til at være ti til at være alene”
5. Ny salgsbog for kunsthåndværkere og andre kreative salgsforskrækkede
6. Ulla-Lisa Thorden blogger igen på Mikrobusiness
7. Sommerskole et stort hit
8. Malware, spam og phishing
9. Sådan starter du et kontorfællesskab

Træf for alle selvstændige
Lørdag den 25. september ventes flere hundrede selvstændige at mødes (igen) til træf, når netværket Mikronet fejrer fem års jubilæum med et heldagsarrangement åbent for alle, der driver egen virksomhed med under ti ansatte – det, der officielt betegnes som ”mikrovirksomheder”.
Programmet skærper deltagernes evne til at vokse med virksomheden uden at give køb på det, der er så godt ved at være lille og fleksibel. Træffet finder sted i Nykøbing Falster, hvor det første historiske tværgående træf for selvstændige fra alle brancher også blev holdt i 2005, og der er åbent for alle selvstændige fra hele landet. Pris 300 kroner inklusiv forplejning og jubilæumsreception.
Tilmelding sker her.
Her er et par vigtige highlights fra programmet:

Reimer Bo – 0m 60 +, selvstændighed og sårbarhed
Tv-journalisten Reimer Bo Christensen er blandt hovedtalerne på træffet. Han blev selvstændig for et par år siden og har skabt en forretning som konferencer, ordstyrer og journalist. Det ved de fleste, men det er ikke den del af historien, Reimer Bo vil fokusere på. Reimer Bo vil til andre selvstændige fortælle, hvordan det er at starte en virksomhed, når udgangspunktet er, at man er et kendt ansigt, og hvordan det opleves at være så eksponeret, at ens timeløn ender som forsidehistorie på Ekstra Bladet. Han fortæller også om perspektiverne ved at være selvstændig og over 60 år.

Tjen penge på at blogge om din passion
En af de andre talere er Årets Vovehals 2009 Anette Tvedergaard Madsen, der tjener penge på at blogge om babyer, juniorer og bryllupper. Hun fortæller om at springe fra et lønmodtagerjob for at gøre sine passioner til en lukrativ forretning. Anette Tvedergaard blev i december 2009 kåret som Ivækstprisvinder 2009. Læs hendes baggrund på www.blogbusiness.dk , og se de tre blogs, hun har åbnet: www.babybusiness.dk, www.juniorbusiness.dk og www.bryllupsbusiness.dk

Fra to til 10 til én - fordele og ulemper ved vækst.
Trine-Maria Kristensen, der er kommunikationsrådgiver og superblogger, har netop valgt at træde ud af den virksomhed, Social Square, som hun selv startede sammen med kollegaen Thomas Madsen Mygdal for nogle år siden. Hun giver en personlig beretning om afgørende skridt fra stiftelsen af virksomheden til beslutningen om at gå selv. Hendes oplæg vil komme omkring de glæder, det giver at bygge en virksomhed, og de udfordringer, det giver i forhold til at kunne være sig selv. Som Trine-Maria selv udtrykker det på sin blog: ”De 5 år i Social Square har lært mig meget om at bygge forretning. Både at det er sjovt og lærerigt, men også at det kan være hårdt både at skulle være fagligt på tæerne – og at skulle opbygge en ny arbejdsplads på et nyt felt.”
Læs om Trine-Maria på hendes nye platform trinemaria.dk. og Læs hendes egen beretning her:

Ny salgsbog for kunsthåndværkere og andre kreative
Forfatteren og juristen Ulla-Lisa Thorden har nu udgivet endnu glimrende salgsbog, denne gang specielt målrettet selvstændige, der arbejder med lyd, ord, lys, kunst, og som ikke bryder sig om at sælge. Det kan læres, skriver hun i bogen ”Ludfattig og iderig – en overlevelsesguide for salgsforskrækkede kulturskabere.” Den er meget handlingsanvisende og brugbar for kunsthåndværkere og andre skabende mennesker.
Læs anmeldelsen her.
Bogen koster 220.- kr og købes her.
Ulla-Lisa Thorden blogger igen på Mikrobusiness. Ikke alene kan du følge hendes egen personlige blog, men også bloggen fra bogen Luspank och iderik, Ludfattig og iderig, som hun har skrevet sammen med journalisten Thomas Östberg.

Sommerskole et stort hit
Fire sommerskoler blev afviklet sommeren igennem for en skare selvstændige, der så muligheden i at bruge den relativt stille sommerperiode til at dygtiggøre sig i. En af deltagerne, der tog alle fire kurser, udtalte bagefter: - Jeg var ved at opgive at drive min virksomhed, men disse fire kurser har reddet mig. Sommerskolen blev afholdt i samarbejde med La Oficina på Frederiksberg, der også viste de muligheder, som selvstændige har for kontor/cafe/mødested på én og samme tid.
Sommerskolen gentages formentlig næste år. Læs et par blogindlæg fra kurserne
Her fra Karen Lumholt fra Biks til Business. Fra Trine Koldings Få styr på tiden og fra Pia Jønssons Rum til at arbejde.

Malware, spam og phishing
Der er en sand storm af angreb på computere i Danmark for tiden. Pas på ikke at hente snavs ned fra nettet ved tryk på tilsyneladende troværdige links.
Personligt dummede jeg mig så gevaldigt, at det kostede et døgn i renselsesproces og nyinstallation af de rette spam og virusfiltre. Læs min triste beretning her. Der er også Hajer i farvandet, som er blevet frækkere, ligesom der er folk, der for tiden prøver at snyde din pinkode og betalingskortoplysninger fra dig ved at udgive sig for at være fra PBS.

Sådan starter du et kontorfællesskab
Journalistforbundet har etableret en værktøjskasse for freelancere. I den er der en glimrende vejledning i, hvordan du kan etablere et kontorfællesskab, hvad du skal passe på, hvordan formalia skal ordnes, for eksempel om I skal lave et interessentskab.
Læs flere gode indlæg om kontorfællesskaber her: http://www.journalistforbundet.dk/sw107384.asp Det er heller ikke dårligt at hente råd i Pia Jønssons bog Rum til at arbejde.


Meget af dette er vi gode til at fortælle hinanden om i postgrupper og på blogs. Det gælder om at være godt forbundet i netværk – og derfor kan det betale sig at mødes med andre selvstændige.
Jeg glæder mig til at se jer til Træffet for selvstændige lørdag den 25. september 2010 i Nykøbing Falster.

Abelone Glahn