MIKROVIRKSOMHEDER med VOKSEVÆRK
af
Abelone Glahn og Margrete Bak
Børsens Forlag 2006

Heftet 230 sider
Pris: 298.-
Bestil her

Til de mikrovirksomheder og freelancere, der gerne vil vokse.
Ikke nødvendigvis i antal medarbejdere, men i netværk, i partnerskaber og i opgavetyper.
 

Vokseværk kan føles såvel fysisk som psykisk. Mange vokser simpelt hen ud af deres lokaler, og mange vokser mentalt ud af deres virksomhed. De skal ud at søge nye udfordringer, løfte større opgaver, dygtiggøre sig, tænke nyt, tænke stort.
                     
At vokse med en virksomhed er ikke at arbejde mere og hårdere, men at arbejde anderledes, mere strategisk. Måske er det nu, man skal få udarbejdet en plan for virksomhedens fremtid. Få sat nogle mål og få kortlagt sine ambitioner.  

Bogen tager fat på nogle af de spørgsmål og problemer, som mange freelancere kender til:  

·          Hvordan kan jeg få løst nogle af de mange praktiske opgaver, som tager tid fra mine ”rigtige” arbejdsopgaver, men som er nødvendige for, at virksomheden fungerer?  

·          Jeg må i stadig stigende grad sige nej til opgaver, jeg egentlig gerne vil løse. Jeg kan kun være et sted ad gangen. Hvordan imødekommer jeg efterspørgslen uden selv at skulle arbejde mere?  

·          Jeg har brug for professionel rådgivning. Hvordan etablerer man et advisory board eller får sig en erfaren mentor, en coach, en revisor eller en advokat?

·          Jeg ser muligheder i at tilbyde min arbejdskraft til udlandet. Hvordan bærer jeg mig ad? Hvad er fordele og ulemper?  

·          Vækst er lig med forandringer og uro. Hvordan sørger jeg for ikke at gå ned med stress, mens min virksomhed vokser?  

Bogen giver ingen entydige svar, for mikrovirksomheder er en broget og mangfoldig størrelse. Men den giver en lang række gode råd om de overvejelser, man bør gøre, når virksomheden skal udvikle sig. Den tilbyder konkrete redskaber til at gennemføre en årlig ”statusopgørelse” og lægge en plan for de næste år.  

Margrete Bak er jurist og selvstændig rådgiver og driver virksomheden Solo JobDesign. Hun har særligt kendskab til mikrovirksomheder, frie agenter og freelancere.
www.jobdesign.net og www.mikrovirksomheder.dk 

Abelone Glahn er forfatter og journalist. Hun rådgiver bl.a. om vækst i mikrovirksomheder og er forfatter til bøgerne Frie agenter og Dit professionelle netværk, samt Dit virtuelle håndtryk
www.amedia.dk og www.frieagenter.net

Fra læserne:
"Det er et brag af en bog, I har lavet. Overskuelig, praktisk brugbar, lærerig, velskrevet, godt layoutet."

"Sig mig, hvorfor er der ikke nogen, der har skrevet den her før?"

"Efter at have læst de første sider, tænkte jeg: "Hvordan kan de vide at det lige præcis er sådan her, jeg har det?"

"Sikke en smuk bog - og "den er lige tilpas tyk til at skabe forventning uden at forskrække!"